Србија

ОШТРА РЕАКЦИЈА ДР КИСИЋ: Мало је и 2-3 недеље затварања, полицијски час је неизбежан

Дарија је истакла да ни недељу дана затварња није довољно, уколико се не поштују све мере

Са овим вирусом нема компромиса, и додаје да морамо да се ујединимо да га победимо или ће трајати у недогледрекла је за ТВ Вести министарка за рад, др Дарија Кисић Тепавчевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Знамо како се преноси и знамо шта свако од нас може да учини да се не зарази. То понављамо више од годину дана, и свима нам је тшта нас чека уколико о досадило. Човек је социјално биће и то нас разликује од других, тако да је то неопходно да би нормално функционисали – рекла је др Кисић.

Како каже, сви знамо шта треба да радимо како би се сачували.

– Одавно је ова пандемија превазишла здравствена питања. Ово јесте економски проблем и тек ће да буде – рекла је др Кисић.

Истиче да је тешко правити баланс, али и додаје да ако учимо из искуства других земаља, можемо да видимо да затварања нису довела до таквих ефеката како се очекивало.

Др Кисић је рекла да здравље нема алтернативу и додаје да ништа није битније од тога. Како каже, такође, морају да се гледају и економски аспекти.

– Недељу дана затварња није довољно, уколико се не поштују све мере. Чак ни две нити три недеље. Када би се читав свет затворио на три недеље, осим најнеопходнијих служби, вирус би нестао – рекла је др Кисић.

Истиче да краткорочно затварање нема никаквог ефекта, и додаје да је пре за стриктно поштовање свих мера уз ригорозну санкцију.

Помоћник директора за стратешке анализе у ПКС Бојан Станић, рекао је да вакцинација иде релативно добро.

– Ми првенствено апелујемо на привреднике да поштују мере заштите, али такође, сматрамо да сви треба да поштују мере кризног штаба – рекао је Станић.

Извор: srbijadanas.com/ТВ Вести