Србија

ОТКРИВЕНА ПЉАЧКА ВЕКА НА ЦАРИНИ! Овако је Кокеза ставио милионе у свој џеп, имао је помоћ ВАЖНОГ човека

Од тога су се, како истиче извор Објектива, милиони сливали у њихове џепове уместо у републички буџет

Републички буџет оштећен је за стотине милиона евра због муљаже и пљачке коју је већ дуже време преко Царине спроводио Славиша Кокеза, актуелни председник Фудбалског савеза Србије, уз свесрдну помоћ доскорашњег директора Управе царина Милоша Томића, као и Жељка Поповића, управника Царинарнице Београд. У све то били су уплетени и појединци из полиције и криминалних структура. Ово тврди добро обавештени извор Објектива, изузетно упознат у рад Царине, а који за наш лист износи како је функционисала и радила ова екипа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи наш саговорник сви састанци око Царине били су одржавани у просторијама ФСС у Старој Пазови. Царином је заправо, како истиче, управљао Кокеза преко Томића, који је тек недавно смењен.

– Један састанак на који је Кокеза, између осталих, позвао Милоша Томића и Жељка Поповића, као и две особе из криминалног миљеа, био је кључан, јер је тада договорено како ће се радити. Наиме, он је, како тврде људи блиски Кокези, тада рекао да та двојица из криминалних структура преузимају комплетно пословање Царинарнице Београд. То је значило да они договарају профит и врсту посла који Царина треба да спроведе. Другим речима, они посредују између заинтересованих фирми које се баве увозом и Царине – наводи наш саговорник.

Од тога су се, како истиче извор Објектива, милиони сливали у њихове џепове уместо у републички буџет.

ВЕЛИКА ПЉАЧКА ЦАРИНЕ У РЕЖИЈИ КОКЕЗЕ И ТОМИЋА

Сви састанци у вези са Царином били су одржавани у просторијама Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Осим првог човека ФСС и недавно смењеног директора Управе царина, у све су уплетени и појединци из полиције и криминалних структура.

КАМИОНИ НИСУ КОНТРОЛИСАНИ

Део баснословних пара, наводи наш извор, намакли су у пропуштању камиона са сумњивом робом.

– Камиони чији су бројеви таблица дојављени Томићу нису контролисани ни на једном царинском пункту, нити их је ико отворио да види шта се у њима налази – каже наш извор. Иначе, навелико се прича да је у тим камионима било свега – од цигарета до наркотика.

Извор: Објектив