Свет

ОВО ЋЕ ЗАПАМТИТИ! Стигао ОШТАР одговор из Москве: Дрске примедбе вашег председника у вези Путина имаће ПОСЛЕДИЦЕ

Оптужбе председника САД на рачун Владимира Путина додатно заоштравају већ озбиљно пољуљане односе две силе

Заменик председника Савета Руске Федерације Константин Косачов, поручио је данас да ће дрске примедбе америчког председника Џоа Бајдена у вези са руским лидером Владимиром Путином неизбежно имати негативан утицај на односе две земље, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агенција наводи да је Косачов реаговао објавом на Фејсбуку на изјаву коју је Бајден дао за “ABC News”, у којој је рекао да руске власти морају да “плате цену” за своје наводно мешање у америчке изборе, а на питање да ли сматра Путина убицом, амерички председник је одговорио потврдно.

– Такве примедбе не могу се толерисати ни под којим условима и неизбежно ће повећати тензије између наших земаља. Позив руском амбасадору у САД на консултације је брз, адекватан и једини разуман одговор у таквој ситуацији. Сумњам да ће се ту завршити, ако САД не успеју да пруже објашњење и извињење – написао је на Фејсбуку руски званичник.

Косачов је навео и да су сурове изјаве Баједена побиле сва очекивања да ће нова америчка администрација водити другачију политику према Русији и да су такве оцене државника високог ранга генерално неприхватљиве.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг