Србија

Ово су сви чекали! Професор Кочовић открио: Ево када ће број заражених од короне почети да опада и када ћемо ДОСТИЋИ КОЛЕКТИВНИ ИМУНИТЕТ!

Доктор Петар Кочовић, професор информационих технологија говорио је јутрос о новим предвиђањима броја заражених у Србији.

– Доста европских земаља је у првих десет (Естонија, Чешка, Сан Марино, Мађарска, Црна Гора…), а само у три државе претходних дана опада број заражених (Русија, Португал и Албанија) – каже Кочовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Професор Кочовић додаје да је у односу на новембар и децембар ситуација у Србији много боља. О томе сведочи и укупан број заражених – 184.822 у новембру и децембру, а 139.162 од јануара до марта.

Кочовић каже да нам до достизања колективног имунитета тренутно треба 249 дана.

– Требало би да у децембру достигнемо 60 одсто колективног имунитета – каже професор Кочовић.

– Око 21. маја ћемо се спустити на ниво од 24. јануара – 1.317 новозаражених дневно. Тек у децембру можемо да кажемо да смо направили битан помак са вакцинацијом – рекао је профестор Кочовић.

Од петка у престоници није откривена ниједна журка, а током прошле недеље кажњавани су само ресторани са музиком у којима је затицано до 15 људи, каже Иван Дивац, начелник Комуналне милиције.

– Активности комуналне инспекције допринеле су томе да не буде масовних корона журки – наводи Дивац.

Кад је реч о протесту који је пре неколико дана организован у центру Београда, начелник Комуналне милиције каже да не разуме шта је био његов смисао.

– Хтели су ваљда да искажу незадовољство мерама, а онда су протест претворили у велику журку. Ефекте оваквог понашања ћемо тек да видимо. Ово нам није требало! Нико им није бранио да протестују, али нису баш морали да праве журку од тога – каже Дивац.

За неколико дана, како каже, кренуће да опада број новозаражених, а онда за још неколико дана, око 29. марта, просек ће се „заравнити“.

 

 

 

 

 

 

Извор: пинк.рс