Србија

ПОЧИЊЕ РАТ У ВРХУ СНС-А! Вучић после Хркаловићке удара на Небојшу Стефановића?

Фото: Јутјуб

Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Србије, имао је „част“да у Служби за борбу против организованог криминала први буде саслушан после, како су режимски медији писали, навода Александра Кајкамовића да га је управо он повезао са криминалном групом Вељка Бреливука.

Данас је саслушана Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП, дакле ипак није побегла у Израел, како су то јављали режимски медији. Била је све време на слободи, а још је данас саслушана у пратњи два адвоката! А за очекивати је да ускоро у Макишу, свој однос са Кајмаковићем детаљно објасне Небојша Стефановић, некада први човек МУП-а, а сад министар војске, његов кум Александар Папић, али и Дарко Елез и Милан Остојић, који су одслужили вишегодишње затворске казне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пет дана након што је познати београдски угоститељ Александар Кајмаковић, звани Аца Босанац, на саслушању у предистражном поступку прања пара криминалне групе Беливука и Марка Миљковића, испричао ко га је и како повезао са Вељом Невољом, први човек ФСС-а „крчкао“ се чекајући да буде позван на саслушање. У мало неуобичајено време, у недељу преподне, позван је да у својству грађанина да изјаву инспекторима СБПОК-а, а провладини медији су навели да је одбио полиграфско тестирање, као и да одговори на питање да ли је учествовао у припреми убиства председника Србије Александра Вучића.

Кокеза је успео да „прегура“ то прво саслушање и да не промени статус из грађанина у осумњиченог. Да ли ће те среће бити и остали које је Аца Босанац поменуо у свом исказу за сада није познато, као ни када ће бити саслушани. Више није питање да ли ће остали о којима је Кајмаковић причао бити саслушани, већ само када. А Кајмаковић је, како су писали режимски медији, поменуо Стефановића, његовом кума, бившу државну секретарку. И док Стефановић и Папић за сада нису давали изјаве у неким преистражним поступцима, Хркаловић је недавно саслушавана у случају „прислушкивање председника Србије“. И она је, као и Кокеза у недељу, одбила полиграфско испитивање.

За разлику од Кокезе, Стефановића, Папића и Хркаловићеве, који су за сада, званично, без досијеа, Дарко Елез и Милан Остојић, звани Сандокан, имају криминалну прошлост и осуђивани су због трговине дрогом, односно подстрекавања на убиство. Елез, који чека одлуку српске министраке правосуђа о изручењу БиХ, наводно је долазио у локал и прво претио Кајмаковићу, али се после његове жалбе Хркаловићевој, чак извинио.

Остојић, рођак Кајмаковићеве супруге, у целој причи имао је само саветодавну улогу, јер је „проценио да ради мира ваља дати Вељи Невољи један локал за обезбеђење“.

Извор: Директно.рс