Србија

Полиција ухапсила ВАЉЕВЦЕ јер нису хтели да се склоне са пута којим је требало да прође ВУЧИЋ

Двојица активиста Локалног фронта Ваљево ухапшена су јер нису хтели да се склоне са пута у Дивцима, којим је трбало да прође председник Србије Александар Вучић. Њих двојица су поред пута развили транспарент на којем је писало “Ниси добродошао”.

Информацију о хапшењу потврдила је и полиција својим саопштењем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшени су Жељко Трифуновић (41) и Адам Радосављевић (42), које полиција, како је саопштено, сумњичи да су извршили кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности.

– Они се сумњиче да, упркос наређењу полицијских службеника, нису хтели да се склоне са пута у Дивцима, којим је требала да прође штићена личност. Осумњичени ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Ваљеву – наводи се у полицијском саопштењу.

Председник Вучић је данас обишао радове на изградњи брзе саобраћајнице Ваљево-Непричава, која треба да повеже Ваљево са аутопутем “Милош Велики”, а пре његовог доласка у близини те локације у Дивцима окупили су се активисти Локалног фронта Ваљево носећи транспарент на којем је писао “Ниси добродошао”, уз фотографије министра одбране Србије Небојше Стефановића и његовог преминулог оца Бранка Стефановића.

– Двојица активиста Локалног фронта су приведена, одведена са самог лица места да се о њима ништа не зна, покушавамо да добијемо информацију шта се са њима догодило. Знамо да су им одузете исправе, телефони, фотоапарат. Људи су мирно, слободно, у својој држави стајали на једном месту, а завршило се овако – рекао је након привођења својих колега Љубомир Радовић, одборник Локалног фронта у Скупштини Ваљева.

На сличан начин, пре нешто више од годину дана, активисти Локалног фронта су дочекали председника Србије Александра Вучића приликом његове посете ваљевском “Крушику”, али тада није било интервенције полиције јер председник у војну фабрику није ушао на капији где су се окупили.

Извор: Блиц