Србија

ПОТПУНИ ХАОС У ЕУ! Орбан диже побуну! Ево шта се дешава!

Будимпешта — Након што је његова партија Фидес изашла из највеће парламентарне групе у ЕУ праламенту, мађарски премијер најавио прегруписавање партија.

Како преноси Ројтерс, Виктор Орбан, који је на челу Фидеса, најавио да ће разговарати са представницима конзервативних партија Италије и Пољске, како би се у Европском парламенту направила нова група партија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Орбанов Фидес је, подсетимо, у среду одлучио да напусти највећу парламентарну групацију која окупља све партије под капом Европске народне странке. Такав потез Орбан је повукао заправо јер му је претила суспентзија у тој парламентарној групи ЕП.

Орбан је за мађарски радио рекао да је већ разговарао с неким политичарима у Пољској, али није желео да каже о коме се ради, док је у Италији његов саговорник био Салвини, пренела је агенција Ројтерс

„Али, не треба да журимо“, казао је он и додао да је крајњи циљ формирање парламентарне групе у Европском парламенту која би окупила партије попут његове, односно партије које сматрају да Унији не треба толико миграната и које желе да заштите „традиционалне породице“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

Ознаке