Србија

Потпуни хаос у региону! АСТРАЗЕНЕКА ХОЋЕ ДА ТУЖИ БиХ ЗБОГ НАПАДА НА „СРПСКЕ“ ВАКЦИНЕ! Ево шта се дешава!

Произвођач вакцина АстраЗенека размишља да тужи БиХ због коментара министарке спољних послова о вакцинама које је донирала Србија

Произвођач вакцине Астра/Зенека размишља да тужи Босну и Херцеговину због изјаве министарке спољних послова у Савету министара БиХ Бисере Турковић, због изјаве да је та вакцина за сиромашне, да је лошијег квалитета, јефтина и доступна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алдмир Бадњевић, директор Верлаба, пренео је сарајевски Аваз, изјавио је да, према његовим сазнањима манаџмент АстраЗенеке размишља о тужби против БиХ, а због изјаве Туковићеве да је њихова вакцина лошијег квалитета и да је намењена сиромашим земљама.

Председник Србије Александар Вучић уручио је јуче у Сарајеву донацију од 5.000 вакцина АстраЗенеке за потребе само Федерације БиХ.

Министарка Турковић је тим поводом омаловажила донацију и вакцине тврдећи да оне нису одобрене за земље ЕУ и да су намењене сиромашним земљама.

Она је изразила резерву због тога што се та вакцина производи и у Индији, али и да је, како је рекла, та вакцина лако доступна на тржишту и да је и БиХ могла да је набави.

– Биће добро ако избегнемо тужбу против државе Босне и Херцеговине. Добио сам информације од менаџмента АстраЗенеке да због изјава наших званичника да им је вакцина намењена за сиромашне земље могу да покрену и тужбу против Босне и Херцеговине – рекао је Бадњевић.

Бадњевић је рекао да Евроспка агенција за лекове и медицинска средства тренутно ради на одобравању коришћења ове вакцине у ЕУ.

– Та вакцина се у Индији ради по лиценци АстраЗенека тако да верујем да ће она врло брзо бити одобрена и у ЕУ, у Великој Британији је већ одобрена и у Канаду – рекао је Бадњевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг