Спорт

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Федерер се хитно огласио, његове речи су оставиле тениски свет без текста

По мишљењу дела стручњака и навијача, најбољи тенисер свих времена Роџер Федерер, недавно се вратио после паузе дуже од 13 месеци и опоравка од две везане операције колена. Федерер, власник 20 грен слем титула, рекао је да су његове амбиције и даље највеће, иако је паузирао више од годину дана.

Швајцарац је у последњих 14 месеци одиграо само два меча и то у Дохи. Одмах после тога повукао се са турнира у Дубаију и Мајамија како би се вратио кући и спремио се за сезону на шљаци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Желим да освајам велике турнире и побеђујем најбоље играче на свету. Нисам се вратио да бих играо друго коло у средини сезоне. Тачно знам шта треба да урадим. То је мало сан, мало логика или може да се назове логичан сан – расположен 39-годишњи Федерер.

Швајцараца каже да и даље напорно ради како би се спремио за нове изазове.

– Верујте да су ми тренинзи веома озбиљни, иако не причам много о томе. Људима је јасно да без тога не бих ни могао да се вратим ни да у прошлости бележим тако добре резултате. У једном тренутку ме операција колена онемогућила да тренирам пуном снагом. Сада је све у реду – закључио је Федерер који се још није изјаснио на ком ће се турниру вратити.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс