Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ДАНИЈЕЛЕ ШТАЈНФЕЛД: Кап у чаши је прелила кад…

Глумица Данијела Штајнфелд је у београдском Вишем тужилаштву навела је да је глумац, опозициони политичар, бивши министар и члан Демократске странке Бранислав Лечић мистериозни моћник из филмске индустрије који ју је силовао.

– Мене је силовао мој колега и драги пријатељ Бранислав Лечић, у мају 2012. године. После четири дана играли смо представу. Била сам у шоку. Хтела сам одмах да зовем полицију, али сам размишљала шта ће се десити. Морате да разумете то стање“, започиње своју исповест Данијела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ја сам говорила ‘не’ непрестано, док год сам могла“, додаје она.

„Када се појавио случај жртава Мирослава Алексића у јавности, Бранислав Лечић је смислио да буде велики активиста против сексуалних злочина. У моменту када је он позвао бивше ученике школе Мике Алексића да уђу у његову глумачку школу, то је прелило кап. Ја сам разумела да то сада више није питање шта ће се са мном десити у моменту када проговорим, ово је питање моје друштвене одговорности“, каже Данијела Штајнфелд.

Глумица се отиснула пут Америке само 40 дана након трауматичног догађаја како би покушала да све заборави. Ипак, каже да је почела да има психичке проблеме – свака ситница је почела да је подсећа на немили догађај, престала је да спава, да једе. У једном тренутку је помишљала и на самоубиство.

Лекари су јој дијагностификовали пострауматски синдром – јасан и мерљив доказ да је трауму преживела.

„Ја сам се лечила од посттрауматског стресног поремећаја једно две године. Ја у то време нисам могла да функционишем нормално као особа, да се осећам сигурно. Била сам углавном затворена. Ако би био неко ко би ме подсетио на њега у било ком смислу, мени би почела тешкоћа са дисањем и могла сам да добијем паничне нападе“, прича Данијела у интервјуу за Инсајдер.

Посетимо, Данијела је први пут истину о силовању открила у документарцу „Зацели ме“, а након тога признала је и да је реч о једном моћнику из домаће филмске индустрије, али је до сада његов идентитет био непознат јавности.

Штајнфелдова, домаћој публици најпознатија по улози Мариоле у филму „Ивкова слава“, прошле године објаснила је и да ју је својевремно страх паралисао, те да је због тога све држала у тајности, као и због бојазни за сигурност породице. Управо је овај страшан догађај један од разлога зашто је глумица напустила Србију и решила да каријеру и живот настави у Америци.

Глумица је у јануару ове године била изложена притисцима јавности да отворено каже о коме је реч, када је на Твитеру написала да је о нападачу известила Тужилаштво још у новембру 2020. године.

„Дала сам аудио снимак признања мог силоватеља пре три месеца јавном тужиоцу и полицији. Дала сам исказ и од њих ништа више нисам чула. Сада је на полицији и тужилаштву. Њих молим вас питајте, и због мене и због свих вас“, написала је тада Данијела.

Извор: Курир.рс/С.М./Инсајдер