Србија

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ НАЈАВИО СНЕГ ДО МАЈА: Баба Марта се не шали, за викенд следи велики преокрет

Фото: фејсбук принтскрин

ОВЕ године чувена Баба Марта показала нам се у правом светлу, у току једне недеље имамо смену сва четири годишња доба и док жељно ишчекујемо лепо време, метеоролог Ђорђе Ђурић изјавио је да нас на планинама чека снег све до маја.

У „Пулсу Србије“ на Курир телевизији изнео је детаљну прогнозу за следећу недељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Баба Марта нам је показала своје право лице, време право јесење и зимско, снега ће бити све до маја месеца на планинама, што је добра вест за скијаше, док се у нижим пределима ових дана очекује побољшање времена – каже Ђурић.

Што се тиче побољшања времена у нижим пределима, Ђурић каже да је „полако иза нас баба марта, која ће још сутра показати своје право лице“.

– У нижим пределима биће кише, суснежице и снега, а на планинама се очекује нових десетак цм снега. Што се тиче Београда и Војводине, остаће углавном суво. Већ у петак следи постепена стабилизација времена и пораст температуре. У петак нас очекује температура у складу са календаром, биће између 10 и 15 степени – истиче Ђурић.

За суботу најављује право пролећо време, биће и 20 до степени!

Ипак, према његовим речима, већ у недељу стиже освежење за пет, шест степени и пролазна киша, на планинама снег, температура између 10 и 15 степени.

Почетком следеће седимце променљиво облачно, умерено топло, најављује Ђурић.

Са првим данима априла треба очекивати сунчано и топло време.

Извор: Курир