Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Поносан сам што делегитимишем државност Косова!

Фото: Јутјуб

„Надам се да ћемо моћи да победимо корону и да се вратимо послу, због тога нам је потребна вакцинација, и вакцинација…“, каже Вучић и додаје:

„Ја ћу показати табеле где се види како нас је вакцинација спасила од катастрофе. Стање је веома тешко, морамо да будемо много одговорнији“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Што се тиче Куртија, интересантан му је тај дијалог, каже председник.

„Плашим се да он највише воли да разговара са собом. Нека раде шта год хоће и може, само показују да сијалог никад нису хтели“, каже на последње изјаве Аљбина Куртија председник Србије.

Он је даље коментарисао извештај Европског парламента о Србији.

„Они су овим извештајем све сами рекли о себи. Ја ни реч не морам да додам, само ћу да их цитирам. Слушајте шта кажу стручњаци из ЕП: ‘Примећује се да систем Србије пати од недостатка ресурса'“, каже председник и пита:

„Јесу то они гледали у своје двориште или?“.

Како даље наводи, не жели да верује да ЕП жели да штити тајкуне и организовани криминал. Што се тзв.Косова тиче, тај извештај, према речима председника, каже следеће:

„Позивају на активну регоналну сарадњу, то је извештају ЕП за Косово, то је за њих држава. Само када нам говоре о моралу тих људи, да нам кажу шта ти људи траже од Србије“, каже председник и додаје:

„Пишу да постоји забринутост у вези са кампањама како би се делиегитимисала државност Косова. Ја сам поносан на чињеницу што делегитимишем државност Косова. Наставићу да то радим“.

Када је у питању ситуација са короном, председник наводи, да морамо разумети младе људе.

„Морате да разумете, Млади људи чекају да живе. Нама нико није узео годину дана живота. Зато морамо да се вакцинишемо, зато чекам велике испоруке вакцина у наредним данима и недељама.“

 

 

Извор: Б92