Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Сјајне вести за грађане!

Председник Србије Александар Вучић присуствује данас у Новом Саду отварању фабрике компаније „Continental Automotiv Srbija“.

Председник Србије рекао је да је ово велики дан за Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Многи који су данас са нама, нису били ту пре три године када смо отварали истраживачки центар. Ја сам, морам да признам био мало песимистичан, али сада кад видим после три године шта смо учинили, морам да признам да сам поносан на наше људе и нашу земљу – истако је Вучић и додао да је захвалан свима који су веровали у Србији и хтели да улажу у њу.

– Већ данас, овај центар је трећи центар по броју запослених, и то много говори. Ја верујем да ће овде бити још инвестиција, али је заиста важно да се истакне да ово све заиста изгледа потпуно другачије од оног што смо видели пре три године – додаје председник.

Вучић истиче да је најважније да Србија може да се хвали и каже да се од октобра крећа са дуалним образовањем на факултетима у Новом Саду, што је од великог значаја и један велики успех јер ће нам касније донети још више инвеститора.

– Колико је Нови Сад успео да се избори и са Београдом и буде испред свих, ово је само још један у низу доказ – рекао је председник.

Председник Србије захвалио се свим инвеститорима на поверењу и улагању у Србију и Нови Сад.

– Надам се да ћемо овим путем и оваквим радом постати трећи у Европи по броју запослених – истакао је Вучић и додао да је срећан због Новосађана, али и читаве Србије.

– Ја верујем у нашу земљу, верујем у „Made in Serbia“ као што смо ми сви веровали у Немачку. Исто тако, желео бих да се захвалим и канцеларки Меркел на свој подршци. Помнагала нам је у свим ситуацијама, захваланост је нешто што најкраће траје, али ми нећемо никада заборавити за све што је урадила, што је отворила пут Србији ка Немачкој, и ка свим нашим сарадњама – истакао је Вучић кроз осмех и додао да је много срећан, све делује као остварање неког сна који није изгледао могуће остварити га.

– Хвала вам што верујете у Србију. Живела Србију и пуно успеха вам желим – рекао је Вучић за крај обраћања.

Након обиласка фабрике, свечано се обратио и директор фабрике Лућиано који се захвалио Србији и председнику Вучићу, као и читавој Влади, организацији на прилици и могућности да са Србијом, у Новом Саду оствари пословно партнерство са нашом земљом.

Немачка компанија Цонтинентал у Новом Саду радиће на развоју напредне електронике за аутомобилску индустрију.

У њој је до сада запослено преко 500 наших инжињера.

– Радујем се и надам, са оптимизмом, нашем новом, заједничком пројекти, раду и пријатељству – рекао је Лућиано.

Саша Ћоринга, генерални директор компаније је рекао да је данашњи датум посебан јер је на данашњи дан отворен истраживачки развојни центар у Новом Саду.

– Драго ми је да ће наши млади и образовани људи диктирати трендове у свету – казао је Ћуринга.

Томас Шиб обратио се присутнима на свечаном отварању фабрике који је истакао да је велика част и задовољство што се може прославити ново постројење за фабрику Континентал.

– Ова фабрика пример је изузетне сарадње између Србије и Немачке који траје већ неко време, чак и за време пандемије, а наше сарадње постају све веће и веће. Немачке инвестиције у Србији су преко 2 милиона евра, што доноси нове инвестиције и пројекте. Овиме доприносимо научи, новим сазнањима, али и репутацији Србије широм света да је Србија добро место за развој посла и ширење истог – истакао је Томас и додао да жели да широм света види етикету „Made in Serbia“ као што то Немачка има већ годинама.

– Показали сте да имате квалификовану радну снагу, добру инфраструктуру и услове за рад – додао је Томас.

– Сигуран сам да ће Србија бити у стању да искористи свој потенцијал још брже и да ће ако настави са оваквим реформама да ће инвестиције цветати, док ће Немачка остати на страни Србије и њеног развоја – истакао је Томас и још једном упутио све честитке на отварању компаније у Новом Саду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com