Србија

ПРОТЕСТ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: Блокиран саобраћај у Београду

Неколико десетина људи међу којима су угоститељи, фризери, музичари, туристички радници, занатлије и данас се окупило испред Скупштине Србије како би исказали незадовољство због најновијих мера за сузбијање епидемије коронавируса.

Саобраћајна трака на Тргу Николе Пашића у правцу ка центру града је блокирана због чега се саобраћај одвија успорено.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Окупљени звижде посланицима који излазе из Скупштине и скандирају: “Пустите нас да радимо”.

“Хоћемо закључавање али за све. Не треба нико да нам се обрати. Ако нас не пусте да радимо ускоро ће нас овде бити неколико хиљада и блокираћемо саобраћај па ни они којима је то дозвољено неће моћи да иду на посао”, поручује један од окупљених.

Додаје да протест нико није организовао, да су “људи дошли зато што су гладни”.

“Желимо само да нас пусте да радимо. Не постоји ни један доказ да се у угоститељнским објектима преноси зараза”, каже други угоститељ за Нова.рс.

Објашњава да, уколико мере не буду биле продужене у понедељак, обуставиће протесте, али ће и даље захтевати да им штета буде надокнађена.

Видео снимак протеста погледајте ОВДЕ.

Према одлуци Кризног штаба од среде у Србији раде само продавнице прехране, апотеке и безинске пумпе, док ће остали продајни и сви угоститељски објекти бити затоворени до понедељка утјутру.

Након што су у уторак саопштене ове мере угоститељи су почели да се окупљау испред Скупштине Србије како би изразили незадовољство због губитака које трепе услед забране рада.

Протести се у последња три дана одржавају и у Чачку, где су окупљени нагласили да им смета и то што се одлуке константно доносе “данас за сутра” па туристичке агенције, којих је у Ужицу преостало тек неколико, не могу да реализују већ испланиране активности, организоване уз поштовање свих претходих мера.

Извор: Нова