Србија

ПУКЛЕ ТИКВЕ! Милош Биковић и још 16 глумаца потписало да неће да глуме са Лечићем

Фото: Јутјуб

Део глумачке поставе представе „Кад су цветале тикве“, њих 17, потписало је иницијативу да не желе да играју са Браниславом Лечићем, након што је глумица Данијела Штајнфелд у Вишем јавном тужилаштву у Београду навела је да је Лечић мистериозни моћник из филмске индустрије који ју је силовао. Како незванично сазнајемо, међу потписницима иницијативе су и Милош Биковић, који игра главну улогу у поменутој представи, као и глумац Миодраг Радоњић.

Након што је у јавности објављена вест о Данијели Штајнфелд и Браниславу Лечићу, 17 глумаца је одбило да игра са Лечићем у поменутој представи, која се игра на сцени Београдског драмског позоришта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу 17 имена која су потписала иницијативу су, како незванично сазнајемо, глумци Милош Биковић и Миодраг Радоњић, док су преостали глумци остали уздржани.

Овим поводом, Београдско драмско позориште издало је и званично саопштење.

– Београдско драмско позориште обавештава јавност да је на захтев већег дела ансамбла представе „Кад су цветале тикве“, глумац Бранислав Лечић изузет из предстојећих играња представе, због актуелне ситуације. Због комплексности свих догађаја, Београдско драмско позориште сматра да је овај случај искључиво у рукама надлежних институција и на ову тему неће се више изјашњавати – навели су из позоришта.

Када је обавештен да је изузет из представе „Кад су цветале тикве“, Бранислав Лечић је колегама одговорио путем друштвене мреже Фејсбук.

– Са онима који суде о људима и оваквим догађањима и оптужбама преко медија, без права на мој глас и моју истину, никада више немам шта да тражим! Заборавите на нашу сарадњу, и поручите тим глумцима да ме ни такви људи ни такви глумци уопште не занимају. Они без обзира на године не знају ни шта је право, а ни правда. Нека ме избегавају у широком луку! Истина ће победити! Драги Лека одговара на поруку Београдског драмског позоришта – написао је глумац у објави.

Подсетимо, глумица Данијела Штајнфелд је у Вишем јавном тужилаштву у Београду навела да је њен колега Бранислав Лечић мистериозни моћник из филмске индустрије који ју је силовао, а јавност је за то сазнала у понедељак, 22. марта.

Данијела Штајнфелд је први пут у свом филму „Зацели ме“ изјавила да је силована. Због овог догађаја глумица је решила да се пресели у Америку.

Извор: Блиц