Русија Свет

РУСИ ОДБРУСИЛИ ЕУ! Лавров рекао све о ковид пасошима! Ево шта се крије иза свега!

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Немачка канцеларка раније је изјавила да су се лидери држава чланица ЕУ сагласили о неопходности увођења сертификата о вакцинацији

Увођење ковид пасоша на територији Европске уније било би у супротности са принципом добровољне вакцинације, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Произилази да је ова идеја у супротности са правилима демократије, јер у земљама Европске уније постоји одлука да је вакцинација добровољна. Ако се уведе “ковид пасош“ то ће бити у супротности са принципом добровољности. То значи да ће људи бити натерани на силу, ако људи, наравно, желе да путују, а у Европи, без кретања између земаља-чланица Европске уније становништво тешко да може да замисли свој живот – истакао је Лавров.

Он је додао да одлуке Европске уније везане за могуће увођење ковид пасоша не би требало да дискриминишу грађане Русије.

Још увек не могу ништа да кажем како ће ово утицати на могућности грађана Русије. Морамо сачекати коначну резолуцију по овом питању. Ми смо на нашем нивоу обавестили колеге из Европске уније да рачунамо на доношење одлука које неће дискриминисати грађане Русије – одговорио је Лавров на питање новинара да прокоментарише идеју Европске уније о увођењу ковид пасоша у Европи.

Према његовим речима, „биће могуће рећи нешто конкретније када ова идеја добије бар нека прелиминарна конкретна обележја“.

– Да видимо како ће се то завршити. Надам се да ће одлука бити донета узимајући у обзир ставове држава-чланица, а не да им се намеће. Фактор добровољне вакцинације је веома озбиљан – закључио је он.

Немачка канцеларка Ангела Меркел раније је изјавила да су се лидери Европске уније сагласили о неопходности увођења сертификата о вакцинацији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг