Свет

РУСИ ШОКИРАЛИ СВЕТ! Остало је само неколико недеља до глобалног слома – ОВО ЋЕ СЕ ДЕСИТИ!

Руски економиста Михаил Хазин верује да је остало само неколико недеља до глобалног економског колапса, процеса који ће почети овог пролећа.

Стручњак је до овог закључка дошао на основу погоршања економске ситуације у свету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре свега, то се односи на Сједињене Државе, које имају највеће тржиште акција и сматрају се локомотивом светског капитализма. Међутим, чим Американци имају проблеме, то ће се одмах прелити и на друге силе.

Овај процес, који ће се на крају претворити у кризу упоредиву са Великом депресијом 1930-их, могао је бити успорен да је бивши председник Доналд Трамп остао на власти у Сједињеним Државама.

Међутим, долазак демократе Џозефа Бајдена у Белу кућу значајно је убрзао развој ситуације, а надолазећи колапс довешће до тога да ће за само неколико дана амерички БДП пасти за 50%. После тога, Вашингтону ће бити изузетно тешко да одржи водећу позицију у свету.

„Само оне земље и регије које буду имале времена да уведу нови модел економије моћи ће да се спасу пред колапсом.

Чињеницу да га Русија има, недавно је најавио председник те државе Владимир Путин. Штавише, нагласио је да ћемо бити спремни да поделимо нашу стратегију са свима који желе да граде овај модел заједно са нама“, навео је Хазин.

Они који одбију да промене курс и изразе посвећеност својим либералним идејама, осуђени су на неуспех. Надолазећи колапс означиће последњу кризу капитализма, након које се више неће вратити, резимирао је експерт.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs