Србија

СЕСТРА СТРАДАЛЕ СТАНИКЕ НА РАМПИ У ДОЉЕВЦУ: Вучићу, срам те било, ево ко је наредио уклањање два минута снимка

Фото: Јутјуб

Мирјана Алексић, сестра Станике Глигоријевић која је погинула на наплатној рампи Дољевац, а која је након те саобраћајке за коју се терети Дејан Станојевић, возач Зорана Бабића – некадашњег директора Коридора Србије, остала инвалид, после данашњег суђења за Нова.рс, поручила је Александру Вучићу и поменутом Бабићу – „да треба да их буде срамота због неправде која им је учињена и која и даље траје“.

“Не верујем да ће правда да победи. Сви они све причају контра, сви су подмићени. Како је Александар Вучић наредио, они тако причају, тако раде, а упропастили су нас. Зоран Бабић је уз Вучића и тако то све иде, а ми смо унесрећени заувек. Па шта то Вучића тишти толико па долази код деце моје сестре Станике. Што не дође кривац, што не дође Бабић? Ниједном нас није обишао да види како смо, да види ли имамо од чега да живимо, јер ја после несреће више нисам способна да радим. Сестру ми је убио, а Вучић долази код њене деце. Срам га било. Бабић ниједном није био да нас обиђе, да нас види барем, а камоли да помогне другачије”, прича Мирјана Алексић дрхтавим гласом за Нова.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мирјана је након несреће остала инвалид. Како је сама навела, није више способна да ради, а држава јој месечно даје пензију у висини од 15.000 динара.

“Немам ни за лекове од тих пара, а он толико за једно вече потроши у кафани. После саобраћајне несреће ја више не могу да ходам, рука ми је отказала… Не знам шта да кажем. Тражим да ме доживотно издржавају, то је најмање што може после свега. Па шта су нам урадили и после свега крију два минута са снимка. Где су та два минута? Зорана Михајловић је наредила да БИА скине те минуте. Како су то смели, како су могли?”, прича Мирјана Алексић.

Када је реч о суђењу, она каже да је све то једна огромна неправда и да ништа од самог почетка није урађено како треба.

“Осим минута на снимку, није вађена крв Бабићу и његовом возачу, да се види да ли су имали алкохол у крви. Нису узети отисци са волана да се види ко је возио. Сведоци се не појављују, ти полицајци… Ништа није како треба и неће ни бити”, каже она.

Причали смо и са Велимиром Глигоријевићем, Станикиним супругом, који каже да се осећа лоше.

“Немам коментар, споро тече суђење, ништа друго. Видим да је болестан овај сведок. Требало је све то брже да иде. А ја сам лоше, како могу да будем. Нисам добро… После две године није добро. Мислим да ће суђење да се заврши како треба, иако оволико траје. Мислим да ће на крају бити све по закону”, рекао је супруг погинуле Станике.

Извор: Нова.рс