Србија

СЈАЈНА ВЕСТ! Хитно се огласила премијерка Брнабић: Најавила помоћ за ову групу грађана!

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас с представницима фризерске индустрије о начинима за превазилажење негативних економских последица које је пандемија корона вируса оставила на ову индустрију.

Састанку је присуствовао и министар финансија Синиша Мали, док су испред фризера на састанку били чланови Савеза фризерских клубова Србије, Клуба фризера Нексус, као и представници дистрибутера фризерских производа, саопштено је из Владе Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Представници фризера указали су да је, имајући у виду природу фризерског посла и близак физички контакт који он подразумева, несумњиво да је фризерска индустрија једна од најпогођенијих глобалном пандемијом корона вируса.

Како се наводи, закључено је да је здравље грађана и поштовање епидемиолошких мера апсолутни приоритет, али ће са друге стране и кроз нове предлоге економске помоћи привреди, фризери бити подржани како би опстали и што лакше и брже повратили своје пословање у нормалне токове.

Састанак је део консултација које је председница владе с ресорним министрима имала у претходним данима с представницима индустрија које су највише погођене негативним ефектима пандемије ковид-19.

Премијерка Брнабић раније данас састала се с представницима филмске индустрије и биоскопа, док је јуче разговарала и са удружењима угоститеља, ивент индустрије, музичара и уметника.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг