Србија

Скандал! КАМБЕРИ УДАРИО НА ВУЧИЋА У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Премијерка Брнабић му жестоко одговорила!

Фото: Јутјуб

ПРЕДСТАВНИК албанске мањине Шаип Камбери наставио је у парламенту са реториком приче о „две државе (тзв.) Косову и Србији“ и рекао да је Марко Ђурић био човек за провокацију док није отишао у САД, а сада је ту улогу преузео председник Александар Вучић, тако што је окачио карту Косова са заставом Србије.

На ово му је премијерка Ана Брнабић одговорила:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово је Народна скупштина Републике Србије, ви сте посланик, морате да поштујете Србију и да је Косово и Метохија аутономна покрајина у оквиру Србије. Око овога нема двојбе, љутње и расправе. Карту која је обележена српском заставом признаје више од половине земаља света. Застава неке друге земље на КиМ показивала би претензију страних сила ка КиМ. То не би било у реду. А, застава Србије на КиМ је у реду – рекла је она.

Брнабић је додала да Камбери прича о језику мржње и помиње Ђурића.

– Марко Ђурић је био отет у Косовској Митровици. Везали су га и фотографисали да би се хвалили. Понашали су се као звери. Њих десеторица су га тукли. Вукли за кравату као пса. Ви сте још на мучењу, убијању, као да је 15. век. Хтели су да покажу колико су јаки, а показали су колико су цивилизовани. Имате случај убијене деце на купању, уништене српске и светске баштине, као што је ИСИС рушио Палмиру. Нико није одговарао. И ви причате о језику мржње. Не делим људе да ли су Срби или Албанци, него да ли су квалитетни и држе се обећања. Зато неке политичаре у Приштини не ценим нимало. И питам, где је Заједница српских општина чије су оснивање потписали Бриселским споразумом? А, на њему је и потпис ЕУ – нагласила је премијерка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс