Србија

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА: „Питање времена кад ће Србија морати да призна независност Косова“

Фото: Јутјуб

Посланик Албанске коалиције „Једногласно“ Фатмир Ђека коментарисао је изјаву премијера Здравка Кривокапића да никада не би дао сагласност за признање Косова.

У ситуацији када је само питање времена када ће Србија морати да призна независност Косова, изјава премијера Црне Горе Здравка Кривокапића београдским медијима о Косову је политички кратковида, неразумна и штетна,оценио је посланик Албанске коалиције „Једногласно“ и лидер Демократске партије Фатмир Ђека.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пре свега за његову крхку Владу и њега лично, јер додатно поткопава њихову позицију како на међународном и регионалном плану, тако и унутар наше државе. Јер, битка за Косово је одавно завршена. Ко то не схвата и не разуме, промашио је време и простор у ком живи. Стога си, поштовани премијеру, касно стигао на Косово равно“, поручио је Ђека, преносе црногорске „Вијести“.

Подсетимо, премијер Црне Горе Здравко Кривокапић каже да је за део становништва те земље питање Косова и Метохије емотивно и да сматрају да је то неотуђиви део Србије.

„Тај део нашег народа ће то мислити ма какав на крају буде договор Београда и Приштине. Да сам био председник Владе Црне Горе у ситуацији када Црна Гора још није признала Косово, никада не бих дао сагласност да се то деси. Али, све је завршено пре мог доласка у владу и пре ове владе“, навео је Кривокапић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92