Србија

СЛОБИН ТЕЛОХРАНИТЕЉ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Издао га је човек од највећег поверења, ево ко…

Славко Јанковић Црни, некадашњи телохранитељ Слободана Милошевића, тврдио је да је бившег председника СРЈ уочи хапшења издао његов други телохранитељ и човек од највећег поверења – чувени Сента Миленковић, који је за то, како је тврдио, награђен новчано, али и чином генерала.

Он је на телевизији Хепи говорио о томе како је 2001. године изгледало Милошевићево хапшење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Милошевићева влада имала је организацију која је могла да ведри и облачи у Државној безбедности. Када се рушила држава и када је дошло до издаје, он је имао све информације. Нас 17 чували смо њега и његову породицу.

Сента Миленковић је издао Милошевића. Ми смо добили информацију да ће тог дана бити хапшење. Сента је пет дана пред напад отрчао као свако јутро, али се није вратио. За то је добио чин генерала и неку суму новца – казао је Јанковић и додао:

– Знало се да је 31. март датум који је Америка дала да се то заврши, јер да Милошевић није тад ухапшен, он је на захтев Русије требало да буде предложен за председника светске Интернационале. Он је човек који је веровао у Устав и државу.

Мира му дошла главе

Такође, Јанковић је оценио да је Милошевићу главе дошла љубав према супрузи Мирјани Марковић:

– Мира и Слоба су се волели. Увек ми се чинило да је њему било више стало до ње. Никад није дао да чује негативно о њој. Он је, по мом мишљењу, пао под утицај своје жене, али то је из љубави. Ја никада не бих дозволио да моја жена прави паралелну партију. Слободан често ноћу није могао да спава. Људи из мог обезбеђења су ми рекли да он од полтрона око њега није могао да зна праву истину.

Јанковић је казао да је војска била верна председнику, а да га је заправо врх полиције издао. Како је рекао, ухапшени су и сви који су обезбеђивали Милошевића за време хапшења у резиденцији „Мир“, док су они који су га издали потом били унапређени.

– Сваког ко је учествовао у издаји Слободана Милошевића стићи ће заслужена казна – навео је Јанковић, истичући да се некадашњи председник према њему односио као отац.

Уживо у програм Хепија укључио се извесни Манасијевић, који је такође био задужен за обезбеђење председника, и оптужио Јанковића да лаже, те да није ни био близу Милошевића током хапшења. Међутим, укључио се и Синиша Вучинић, још један човек близак Милошевићу, и стао у Јанковићеву одбрану:

– Славко апсолутно говори истину. Он је био мој борац и не лаже ништа. То је частан човек, ја сам га довео у Вилу „Мир“. Милошевић је Славка поздрављао из Хага – навео је Вучинић, који је још рекао да је Милошевићу предлагао да побегне у Русију, али да је он то одбио. Казао је и да сматра да је Милошевић отрован у Хагу и тако убијен.

Извор: Курир.рс