Србија

ШОКАНТНЕ ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ КАФАНЕ: Члан Кризног штаба тражи полицијски час, а први не поштује мере (ФОТО)

Медицински део Кризног штаба, на последњој седници затражио је потпуно затварање Србије на седам дана, и то због прилично лоше епидемиолошке ситуације у Србији, изазване коронавирусом. Коначна одлука биће донета сутра, када опет заседа Кризни штаб.

Међутим, у тренутку када Србија свакога дана има више од 4.000 новозаражених, и када се позивају сви на смањење контаката и поштовање мера, покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба Зоран Гојковић време проводи у кафани, у друштву у којем нико не носи маске, нити се држи прописана дистанца!

Ове фотографије објавио је председник Нове странке Зоран Живковић на свом Твитеру.

– У тренутку када Србија свакога дана има више од 4.000 новозаражених, покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба Зоран Гојковић, који позива на поштовање мера и завођење полицијског часа, управо банчи у кафани на Врачару у већем друштву, без дистанце и заштите – написао је Живковић.

Са друге стране, пре пар дана, управо је Гојковић рекао да је медицински део Кризног штаба залаже за смањење контаката.

– Медицински део је предложио да се максимално спречи могућност свих контаката, исклјучиво кроз ванредно стање, то јест полицијски час. Скраћивање радног времена за неколико сати у епидемиолошком смислу ништа не значи – навео је Гојковић и додао да је став штаба „јасно и децидно“ и да би то у овом тренутку било „најцелисходније решење“.

Гојковић је такође рекао и да ово није само медицинска одлука.

– Апсолутно морамо водити рачуна о јавном здравлју, интересу наших грађана, и здравлја, али се морамо водити и мишлју како ћемо као држава након годину дана у свему овоме, да поднесемо не само економски, него и у осталим аспектима, социолошки, психолошки, ментално евентуално нови ‘локдаун’ – рекао је Гојковић.

Једино што је у свему овоме нејасно је, зашто се Гојковић први не придржава мера за које се Кризни штаб залаже, и зашто он својим примером не покаже да води рачуна о интересу грађана?!

Извор: директно.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031