Регион

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Ђукановић намешта сукоб НАТО и Срба: Шта се крије иза обарања првог безбедњака Црне Горе?

Безбедносне службе потребне Милу како би се смањио утицај српских странака у Црној Гори, а Кривокапић контролисао

Председник Црне Горе Мило Ђукановић, за кога се мисли да се мало повукао у илегалу, поново је кренуо у хајку на Србе, а овога пута мета му је шеф Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејан Вукшић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позив за смену Дејана Вукшића, по струци адвоката, који је заступао Митрополију црногорско-приморску због сукоба с којим је и почео пад Ђукановића, уследио је након што је члановима скупштинског Одбора за безбедност одао тајне податке, због чега опозиција и део нове парламентарне већине траже његову смену. У спорним папирима су имена људи, чланова НАТО служби, америчких и хрватских држављана, који већ неко време бораве у Црној Гори и шпијунирају руске сумњиве бизнисмене.

ЧУДНЕ ОКОЛНОСТИ

Вукшић, који се јавно декларише као Србин, рекао је да он то никада не би урадио, као и да се чуди како су оваква документа доспела у извештаје, пренели су црногорски медији. То посебно чуди ако се зна да је Вукшић можда и једини држављанин Црне Горе који је неколико пута боравио у седишту НАТО и да с њиховим званичницима има добре односе.

МАРГИНАЛИЗОВАТИ СРБЕ

Како наводи извор Објектива, оно што је циљ Ђукановића јесте да маргинализује српске странке, да склони Србе који су на високим позицијама у држави, и самим тим смањи њихов утицај, као и да Кривокапићеву струју доведе на ниво не већи од 15 одсто, како би поново дошао на власт, евентуално у коалицији са странком Дритана Абазовића. Да би то остварио, разрадио је невероватан план, а то је да вештачки наметне сукоб Срба и НАТО како би се он представио као једина фигура која тај сукоб може да превазиђе.

ПОУЗДАНИ САРАДНИЦИ

Милови сарадници у овом „пројекту” су бивши премијер Душко Марковић, као и тренутно највећи либерал, бизнисмен и оснивач Дританове партије Жарко Ракчевић. Ракчевић је догогодишњи пријатељ с Кривокапићем, али су један другоме окренули леђа последњих месеци због његове политике усмерене против Срба. Мило се у једном разговору сложио да Абазовићева странка постави свог човека на чело АНБ, тако што би у Скупштини и ДПС гласао за тог кандидата, али је поставио услов да и он мора имати увид у његов рад, односно захтевао је да и његови људи буду у близини првог човека обавештајне службе.

РАКЧЕВИЋЕВ ЧАУШ

Након овог извештаја, потпредседник владе и шеф свих служби безбедности Црне Горе Дритан Абазовић потврдио је да је Вукшић направио пропуст одавањем тајних података. „Разговараћу с њим о томе”, рекао је Абазовић и додао да су прочитали документа и тајне податке. Оно што није спорно, како тврди извор Објектива, јесте да ДПС и УРА желе да Вукчевићу виде леђа због његове националности, као и због тога што на њега не могу да утичу, и да на то место ставе свог, поузданог човека.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс