Свет

Шокантне тврдње: „УШЛИ СМО У НАЈОПАСНИЈУ ФАЗУ ПАНДЕМИЈЕ“ Постоји ризик од мутираних сојева који ће бити отпорни на вакцине

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел упозорила је да се мора смањити број заражавања у Немачкој у наредних неколико недеља, јер постоји ризик од нових, мутираних сојева корона вируса који ће бити отпорни на вакцине.

Меркелова је најавила да се мора увести ноћни полицијски час у свим деловима Немачке са високим бројем нових случајева ковида.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ушли смо у најопаснију фазу пандемије. У наредних неколико недеља ће се разјаснити да ли можемо предвидиво држати пандемију под контролом – поручила је Меркелова, преноси Ројтерс.

Начелница особља немачке канцеларке, Хелга Браун, потврдила је за немачке медије да земља улази у најопаснију фазу пандемије.

– Уколико поново будемо имали брз пораст броја новоинфицираних, постоји велика опасност да ће вирус мутирати и да ће постати отпоран на вакцине. Онда ће нам бити потребна нова вакцина и вакцинација ће морати да крене из почетка – упозорила је Браунова.

Немачка се налази у четворомесечном закључавању током које је полицијски час увођен на локалном нивоу.

Меркел је у међувремену одусталаод петодневног ускршњег закључавања земље и извинила се грађанима због таквих планова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг