Спорт

Шокантно! БИВШИ БРОЈ 1 ИЗАЗВАО СУЗЕ ШИРОМ СВЕТА: Роџер Федерер одлази у ПЕНЗИЈУ?

Федерер се вратио тенису, али чини се да повреда није прошлост.

Некада светски број 1 Линдзи Девенпорт анализирала је повратак Швајцарца Роџера Федерера на терен после паузе која је трајала дуже од годину дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Американка сматра да Федерерово колено није добро, с обзиром на дугу паузу, а показатељ тога видљив је тек када се изађе на терен. Стога, Девенпортова предвиђа да он неће забележити неке запаженије резултате јер се ближи 40. години и одласку у пензију.

– Размишљам о ономе што је Роџер Федерер рекао на обраћању медијима, његова очекивања су прилично ниска. Када имате 40 година и када се враћате после двоструке операције колена, стварно и не знате шта можете да очекујете – оценила је Линдзи Девенпорт која позива Швајцарца на опрез након двоструке операције колена:

– Он сматра да су му колена у реду, али све док не изађете на терен да играте мечеве, где морате да нагло мењате правац кретања у неким поенима, то је велики стрес. Не знате како ће ваше тело одговорити на све то. Ипак, лепо је видети га да каже ‘желим да будем опет сто одсто спреман за Вимблдон, што више мечева будем имао, биће боље – закључила је Линдзи Девенпорт.

Подсетимо, Федерер је у Дохи одиграо два меча, а након пораза од Басилашвилија повукао се са турнира у Дубаију, како би се посветио тренинзима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс