Свет

ШОКАНТНО! Израелци због вакцина тужили Владу на Међународном суду! Ево шта се дешава!

Фото: Pixabay.com

Група израелских противника вакцинације (међу којима има и лекара и правника) поднела је Међународном кривичом суду (МКС) тужбу против Владе Израела, тврдећи да вакцинисање и политику охрабривања вакцинисања у тој земљи сматрају „злочином против човечности“ на основу Нирнбершког кодекса.

“Намера нам је да вам детаљно представимо како ове године у Израелу, Влада са својим министрима, члановима парламента, градоначелницима и другим значајним факторима крши Нирнбершки кодекс несумњиво, екстремно, незаконито у многим аспектима”, навела је група Људи истине у тужби.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она наводи да Израелци нису обавештени да су део онога што је назвала “медицинским експериментом” и да је премијер Израела Бењамин Нетањаху потписао споразум са фармацеутском компанијом Фајзер да набави велике количине вакцине ако се Израелци користе за експеримент.

У тужби такође пише да држава није представила алтернативе за лечење од коронавируса и да је сакрила информације о вакцинама.

Директор Фајзера Алберт Бурла је недавно означио Израел светском лабораторијом због стопе вакцинација која обезбеђује податке о ефектима по здравље и економију.

Чланови Хелсиншког комитета су изразили забринутост да би споразум са Фајзером могао да наруши право о приватности ако се информације о ефикасности вакцине деле са компанијом.

Израелска група уз то наводи да су “многи умрли, оболели и тешко оштећени вакцином”, те да је Министарство здравља отворено признало да је 41 одсто припадника полиције, војске, запослених у образовним и здравственим установама претрпело тешке последице.

У тужби се такође тврди да компаније прете да ће спречити невакцинисане да долазе на посао, добију одређене услуге и улазе на одређена места што је противно Нирнбершком кодексу, те да је политика вакцинација противна и законима Израела.

Зато је МКС у Хагу позван да заустави вакцинацију у Израелу и подстицање Израелаца да приме вакцину.

Нирнебршки кодекс је објављен 1947. у пресуди америчког војног трибунала против нацистичких лекара и доноси смернице о медицинским експериментима, укључујући сагласност и потребу да се избегну патње и непотребан ризик.

Иако кодекс никада није усвојен ни у једној званичној политици служио је као основа медицинске етике у многим земљама.

Суд у Хагу је потврдио да је тужба примљена и најавио да ће је размотрити.

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: србин.инфо