Србија

Шокирао све! ПРОГОВОРИО ЧЕЛНИК ИЗ МУП: Открићу ко је прави шеф Дијани!

Спреман да проговори! Један од шефова из Управе криминалистичке полиције (УКП), који је и даље у МУП, откриће све што је мимо закона и правила службе радила бивша државна секретарка Дијана Хркаловић. Како је рекао у разговору са инспекторима који су га саслушавали, испричаће и ко је стајао иза Хркаловићеве, односно ко јој је издавао налоге и био прави шеф акције.

Дијана Хркаловић два пута је саслушавана и оба пута је одбила полиграфско испитивање. Први пут директно, други пут тако што је дошла у СБПОК накљукана лековима и седативима, што аутоматски онемогућава одлазак на детектор лажи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је у исказима негирала да је радила било шта нелегално, а испитивана је о прислушкивању председника Александра Вучића и његове породице, везама са Вељко Беливуком, члановима његове групе и другим безбедносно интересантним особама, као и о томе да ли је имала сазнања о извршеним кривичним делима или онима која су планирана.

НИЈЕ МАЛО…

Међутим, како сазнаје Српски телеграф, један од шефова из УКП којем је Дијана Хркаловић била надређена изразио је спремност да каже све што зна. А то није мало…

– Неколико пута током саслушања рекао је инспекторима да неће да иде у затвор због оног што су други радили и само зато што је испуњавао наређења и налоге претпостављених, а пре свега Дијане Хркаловић. Објаснио је да је од ње и неких њених сарадника добијао писмене и усмене налоге да предузима или не предузима одређене радње – описује наш извор из истраге.

Према речима нашег саговорника, полицајац који је спреман да сарађује тврди да је кроз целу каријеру поштовао налоге претпостављених и да му због тога ништа није било сумњиво у оном што је Хркаловићева тражила од њега. Кад је схватио, било је касно…

– Више пута је поновио да је тек на крају схватио да Дијана Хркаловић и њени људи нису радили за државу и полицију, као што је он мислио, већ супротно – против легалне власти и председника државе – објашњава извор нашег листа и наглашава да је посебно важно то што поменути шеф из УКП има сачуване многобројне доказе:

– Он је, како је рекао на саслушању, сачувао разговоре, преписку, поједине папире и СМС поруке из којих се тачно види шта је од њега тражено и ко је то тражио. Види се и да су сви захтеви стизали од њему надређених људи, углавном од Хркаловићеве или неког од њених најближих сарадника. Осећа се, истакао је, злоупотребљено пошто су му све налоге давали људи из самог врха полиције.

КЉУЧНИ СВЕДОК

Покајник који би могао да буде веома драгоцен, можда и кључни сведок, инсистирао је на томе да је спреман у сваком тренутку да буде подвргнут испитивању на полиграфу да би се утврдило да о свему говори истину.

– Такође, рекао је да зна да Дијана Хркаловић није била на врху пирамиде и да је спреман да проговори о томе ко је био њен шеф и глава акције, али да му се омогући да не иде у затвор – закључује наш саговорник.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс