Русија

Шокирао свет! ПУТИН СЕ НИЈЕ ВАКЦИНИСАО ПРОТИВ КОРОНЕ! Ово је разлог!

У Русији је од јануара 2021. година почела масовна вакцинација грађана против вируса корона, при чему и заинтересовани странци који се налазе у Русији могу да приме вакцину Спутњик Ве. Ипак, председник Владимир Путин још је није примио.

У фебруару 2021. године Путин се сусрео са директорима руских медија и током разговора са њима саопштио да још није примио Спутњик Ве, јер му према његовом програму вакцинације предстоји вакцинисање од других болести, као што су грип и пнеумококе.

„Нећу да се глупирам и зато то нећу учинити специјално пред камерама, али ћу сигурно примити нашу вакцину коју сматрам најбољом на свету по свим показатељима (мислећи на Спутњик Ве – уред)“, рекао је руски председник, а пренео „Коммерсант“.

У најскорије време Путин планира да се посаветује са лекарима који треба да му кажу када би било најбоље да прими вакцину против вируса корона. Председник претпоставља да ће то бити крајем лета или почетком јесени 2021. године, у време када има планирана службена путовања.

11. августа 2020. године Путин је саопштио да је регистрована прва вакцина на свету против инфекције Цовид-19 „Спутњик Ве“. Према његовим речима, једна од његових ћерки је учествовала у испитивању вакцине и примила обе дозе. После прве дозе температура јој се подигла до 38 степени, а наредног дана је била нешто виша од 37.

„То је све, после друге дозе, друге вакцине, температура јој се такође мало подигла, а затим се све нормализовало, добро се осећа, а показатељи антитела су високи“, рекао је руски председник у августу прошле године.

 

Извор: Ало.рс