Србија

СРБИЈА НА НОГАМА! Медији: Чека се седница на којој ће нас шокирати! Сви „пипци“ воде до министра! Слике лешева у телефону старлете?

Београд — Док председник Србије не изнесе податке о злочинима који се стављају на терет Вељку Беливуку, београдски медији наводе своја сазнања о криминалним радњама.

Подсетимо, седница Савета за националну безбедност требало је да се одржи у понедељак, али је председник Александар Вучић рекао да се она одлаже најкасније до четрвтка, дакле данас, како би се завршиле све правне процедуре неопходне да би се неки подаци јавности представили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док председник Србије коначно и не изнесе бар део санања за које је више пута истакао да су шокантни, Новости наводе, позивајући се на своје изворе из истраге, да „пипци“ Беливукове групе досежуи и до једног министра у Влади Србије.

Тај лист наводи да се до кључних доказа против криминалних група Вељка Беливука, Марка Миљковића и Дарка Елеза, поред осталих материјалних трагова, дошло током вештачења мобилних телефона припадника ових екипа, али и њихових сарадника. Према сазнањима „Новости“, у телефону једне од приведених девојака, а највероватније се ради о старлети, које су саслушане у просторијама СБПОК, пронађене су и фотографије сакаћења људи.

Она је, како се наводи, пристала на сарадњу и за сада је на слободи, али се поред осталог, терети и да је део екипе која је прала новац зарађен од Беливуковог и Миљковићевог криминала, који су фактички постали испостава „кавачког клана“ у Србији.

„Ове фотографије су достављене и Тужилаштву за организовани криминал. То су толико монструозни детаљи, као да су припадницима ове групе узор били кољачи Исламске државе“, навео је извор листа.

Крајњи циљ ове криминалне групе, како медији наводе је да се ослаби моћ председника Србије а у једном тренутку да га и физички уклоне. Управо они су били ти који су нелегално пратили и најближе чланове његове породице – сина Данила, брата Андреја и оца Анђелка, наводе „Новости“.

„То су страшне ствари и подсећају вас на оно што се дешавало овде не тако давно, када је убијен премијер“, истакла је јутрос за ТВ Прва министарка Зорана Маихајловић, истичући да је суштински све то напад на државу јер председник једне земље представља државу.

Кокеза, Хркаловић, министар
У истрази ових сумњи полиција је покушала да испита Славишу Кокезу, председника Фудбалског савеза Србије, али и бившу секретарку МУП Србије Дијану Хркаловић. Она је чак два пута довођена у полицију, али је сваки пут одбијала да одговори на одређена питања. Хркаловићева и Кокеза одбили су и полиграф на те околности.

Ипак, како пишу Новости, учесници ових нелегалних радњи, а њихови блиски сарадници, ипак су проговорили. У тексту се додаје да Кокеза и Хркаловић нису једини за које се сумња да су били део нечасних радњи. „Има ту и министара, представника правосуђа и тужилаштва, контроверзних бизнисмена, али и власника појединих медија и портала“, пишу Новости.

Наводи се да је „из исте кухиње ишла оптужба да Андреј Вучић купује земљу по Војводини“, а говорило се поред осталог, и о ораницама у Гакову, а иза свега се крије један други напредњак. Реч је о министру, који је, према последњим информацијама и сазнањима обавештајних служби, прави власник тог земљишта, пишу Новости.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Новости.рс