Србија

Стигло последње упозорење: Излазимо из Кризног штаба ако…

Београд — Члан Кризног штаба др Предраг Кон изјавио да, ако се неке строжије мере не донесу, поставља се питање останка медицинског дела у том штабу.

Он је у Јутарњем програму ТВ Прве рекао да се нова седница штаба очекује у четвртак или петак, а ако се на њој не донесу строжије мере за које се залаже медицински део штаба, поставља се питање останка медицинског дела у том телу које је формирала Влада због борбе против пандемије коронавируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мора јасно да се зна зашто смо ми тамо присутни. Ја разумем компромис који није део медицинске струке. Али у медицини нема компромиса и то покушавамо да објаснимо“, рекао је он одговарајући на питање каква одлука Кризног штаб се очекује у четвртак или петак, када се то тело поново састане.

Још једном је напоменуо да је ситуација гора него што је била у новембру јер су јасно уочене промене у сојевима вируса који су сада заразнији.

Он је још рекао и да је ситуација у Београду катастрофална и да ће систем пући уколико се мере, за које каже да су преблаге, не пооштре.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ Прва