Србија

Стигло упозорење! ТЕШКО ЋЕМО УЋИ НА ЛИСТУ ЗЕМАЉА ЗА ПУТОВАЊА: Сеничић најавио промене кад су упитању летње дестинације

АЛЕКСАНДАР Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије био је гост у једној емисији поводом најава из Грчке и Турске да би се ове године ипак могло, под одређеним условима, путовати на омиљене летње дестинације почев од 15. маја.

– Начелно је договорено да се потпише један споразум који ће омогућити грађанима Србије и Грчке да путују. Имали смо и најаве да ће на Сајму туризма у Берлину Грчка представити мере за ово лето и то су урадили. Ресорни министар је пре два дана рекао да се Грчка од 14. маја отвара за све оне који желе да дођу у Грчку и рекао је да ће прихватати све електронске сертификате без обзира на коју вакцини се ради,а ли да ће постојати алтернатива ПЦР тест и највероватније брзи антигенски тест или серолошки који доказује да имате антитела и да сте прележали болест- објансио је Сеничић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да се крајем марта очекује долазак грчког министра који би требало да потпише споразум.

Када је Турска у питању, они ће укинути ПЦР тест.

Најављено је да ће Турска почетком лета укинути ПЦР тест, ми се томе надамо али очекујемо и од њих, Кипра, Египта, Туниса, Бугарске да се одреде по питању потврде о вакцинацији и очекујемо да ће путници који су вакцинисани моћи, а уколико нису, да постоје алтернативе- рекао је Сеничић.

Председник YUTE је упозорио грађане да се уозбиље, јер у случају да се епидемиолошка ситуација не смири постоји могућност, како је рекао, да ћемо тешко ући на листе земаља којима ће уопште бити омогућено да путују.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс