Србија

Стигло упозорење! УПАЉЕН ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ: Поново ниске температуре у Србији, а ево какво време нас очекује идуће недеље

НА метеоролошким порталима најављују се екстремно ниске темепратуре у Србији, због чега је упаљен и жути метеоаларм.

Ујутру и пре подне, слаб снег понегде је могућ и у нижим пределима централне, западне и јужне Србије. Већ по подне, постепено разведравање у целој земљи. Јутарња температура од нуле до 5, током дана од 6 до 10 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ујутру и пре подне у западним, централним и јужним крајевима облачно, местимично слаб снег.

Пре подне на северу, средином дана и после подне и у осталим пределима разведравање. Ветар слаб и умерен, на истоку и планинама повремено и јак, северозападни.

Најнижа температура од 0 до 5 , највиша од 6 до 10 степени.

Сутра ујутру слаб мраз. Током дана претежно сунчано. Затим умерено до потпуно облачно и мало топлије. Ветар слаб променљивог смера. Најнижа температура од -6 до -1 , највиша од 7 до 10 степени.

У понедељак ујутру слаб мраз. У јужним крајевима местимично слаба киша. Ветар слаб променљивог смера. Најнижа температура од -4 до 0 , највиша од 10 до 12 степени.

Слично време и у уторак. Ујутру понегде слаб мраз. У јужним крајевима местимично слаба киша. Ветар слаб променљивог смера. Најнижа температура од -2 до 0 , највиша од 8 до 12 степени.

Прогнозирана минимална температура ваздуха није неуобичајена али предузмите неопходне мере заштите за активности на отвореном простору.

Како се наводи на порталу accuweather, нови хладни талас је посебно опасан у језерима хладног ваздуха и дуже се задржава у њима. Повећан је ризик од залеђивања чесми и инсталација за воду. Неповољни временски услови за хроничне болеснике, људе под терапијом, медицинском контролом или метеоропате.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс