Србија

СТИЖЕ КАЗНА! Снимак „отимања“ детета од баке је згрозио Србију, а сада је случај Блаце добио епилог

Фото: Фејсбук принтскрин

Директорка Центра за социјални рад у Блацу смењена је данас, због пријављеног инцидента у коме су раднице ове установе 19. марта на силу вукле дечака (14) из Сувог Дола из куће у којој живи са баком Љиљаном Дачевић и млађом сестром (10).

Против радница Центра за социјални рад је покренут дисциплински поступак. Надлежни органи ће на крају одлучити да ли ће оне и даље обављати ту функцију, али би по правилу требало да буду уклоњене са тог места. Одлуку о томе ће донети нови директор Центра који ће у наредних неколико дана бити изабран – наводе из блачке општине, а преноси Телеграф.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како додају, наредних дана биће одржана Скупштина општине Блаце, на којој ће бити одлучено ко ће бити нови директор.

– Скупштина је та која гласа смену и одабир новог директора Центра – објашњавају.

Подсетимо, две запослене из блачког Центра за социјални рад дошле су у кући Дачевића како би одвели у хранитељску породицу дечака и девојчицу који живе са баком, након што им је мајка умрла, а отац их напустио. Том приликом, раднице су пред Љиљаном, која је у инвалидским колицима јер јој је једна нога ампутирана, на силу вукле дечака који се опирао, не желећи да оде од баке.

Овај немио догађај забележио је и објавио хуманитарац из Куршумлије, Дејан Марковић (Милошевић), после чега се огласило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је предложило смену директорке Центра и дисциплински поступак радница које су примениле силу.

Извор: Телеграф