Србија

СТРАВИЧНО! Давала беби лекове за смирење: Дадиља из Београда била НЕУРАЧУНЉИВА, познато каква је КАЗНА очекује!

Тужилаштво је формирало предмет и против Б.В, која је водила сајт „Бебиситерка.рс“, због постојања основа сумње да је учинила кривично дело Неовлашћено бављење одређеном делатношћу

Поводом догађаја од 09. марта 2021. године, када је дадиља С.Ц. у два наврата дала лек за смирење детету старости 4,5 месеци због чега је код детета наступило тровање, по налогу дежурног заменика јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено је задржавање окривљеној С.Ц. у трајању од 48 часова, каже се на почетку саопштења Првог основног јавног тужилаштва у Београду

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након саслушања окривљеној С.Ц. је на предлог Првог основног јавног тужилаштва у Београду, решењем судије за претходни поступак Првог основног суда у Београду дана 10. марта 2021. године одређен притвор у трајању од 30 дана.

У доказном поступку тужилаштво је саслушало окривљену, испитало у својству сведока родитеље детета, као и Б.В. која је власница сајта “Бебиситерка.рс” преко кога су родитељи радно ангаживали дадиљу, затим је прибављена медицинска докуметација од Института за ментално здравље Београд и Клинике за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић” а у вези дугогодишњег лечења окривљене С.Ц, те је наложено комисијско неуропсихијатријско вештачења којим је утврђено да је окривљена С.Ц. била неурачунљива у време извршења кривичног дела, као и комисијско токсиколошко-медицинско вештачење телесних повреда насталих код детета којим је утврђено да се стање у коме се налазило дете након што му је окривљена С.Ц. у два наврата дала лек за смирење “Диазепам”, може квалификовати као тешка повреда здравља.

Након спроведених доказних радњи, а због постојања оправдане сумње да је окривљена СЦ учинила противправно дело законом предвиђено као кривично дело Запуштање и злостављање малолетног лица члан 193. став 2. Кривичног законика Прво основно јавно тужилаштво у Београду је дана 25. марта 2021. године против окривљене СЦ поднело Првом основном суду у Београду Предлог за изрицање мере безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи док за то постоји потреба, као и меру безбедности Забрана вршења позива, делатности и дужности, сходно члану 85 Кривичног законика.

Такође, тужилаштво је формирало предмет против Б.В. због постојања основа сумње да је учинила кривично дело Неовлашћено бављење одређеном делатношћу члан 353. Кривичног законика, с обзиром на то да је иста огласила сајт “Бебиситерка.рс” преко кога је посредовала између родитеља и дадиља, коју је услугу наплаћивала, а у ком предмету ће предузети све радње ради утврђивања да ли се у радњама сада осумњичене Б.В. стичу елементи кривичног дела Неовлашћено бављење одређеном делатношћу члан 353. Кривичног законика или било којег кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности, наводи се на крају саопштења Првог основнг јавног тужилаштва у Београду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер