Русија

СТРАВИЧНО! Хитно се огласио Путин! Руски лидер у једној реченици објаснио шта је пандемија урадила целом свету, али и Русији!

Због пандемије прошла година је постала најгора за светску економију након Другог светског рата, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку о мерама за повећање инвестиционих активности

Руски председник је навео да је БДП у прошлој години пао за 3,5 одсто.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Разлози су објективни. Пре свега, епидемиолошка ситуација, увођење изнуђених ограничења што се негативно одразило на вођење бизниса и економску динамику у целини“, нагласио је Путин.

Руски председник је саопштио да се благовременим мерама успела превазићи рецесија у руској економији и почети са њеним опоравком.

„Изненадна и тако велика криза захтевала је од државе ванредне мере. У тим условима државе са независном макроекономском политиком реализовале су рекордне пакете за подстицај, како кроз буџет, тако и кроз монетарно-кредитну политику“, рекао је руски лидер.

Он је додао да је Москва успела да смањи ризике за инвестиције у своју привреду.

Реформе последњих година и нове могућности омогућиле су Русији да не пооштрава своју макроекономску политику у условима кризе коју је изазвала пандемија, нагласио је Путин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ rs.sputniknews.com