Русија

СТРАВИЧНО! Хитно се огласио Путин! Руски лидер у једној реченици објаснио шта је пандемија урадила целом свету, али и Русији!

Због пандемије прошла година је постала најгора за светску економију након Другог светског рата, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку о мерама за повећање инвестиционих активности

Руски председник је навео да је БДП у прошлој години пао за 3,5 одсто.

„Разлози су објективни. Пре свега, епидемиолошка ситуација, увођење изнуђених ограничења што се негативно одразило на вођење бизниса и економску динамику у целини“, нагласио је Путин.

Руски председник је саопштио да се благовременим мерама успела превазићи рецесија у руској економији и почети са њеним опоравком.

„Изненадна и тако велика криза захтевала је од државе ванредне мере. У тим условима државе са независном макроекономском политиком реализовале су рекордне пакете за подстицај, како кроз буџет, тако и кроз монетарно-кредитну политику“, рекао је руски лидер.

Он је додао да је Москва успела да смањи ризике за инвестиције у своју привреду.

Реформе последњих година и нове могућности омогућиле су Русији да не пооштрава своју макроекономску политику у условима кризе коју је изазвала пандемија, нагласио је Путин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ rs.sputniknews.com