Србија

Сузана Васиљевић шокирала нацију: Вучић схватио на време! Молим новинаре да председнику не постављају питања о том човеку

Београд — Саветница председника Србије Сузана Васиљевић изјавила да је најбитније да се смањи број дезинформација. Говорила је и о афери „Маурицијус“.

Гостујући на ТВ Прва, апеловала је на све да се суздрже од дезинформација јер такве врсте информација само штете свима. Уместо тога, кључ је у вакцинацији што већег броја грађана Србије, додала је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање како то да Србија има „шведски сто вакцина“, саветница председника Србије каже да смо ми научени да се сналазимо.

Поучен искуством са набавком респиратора, председник Србије је реаговао на време и кренуо у набавку вакцина, билатерално, казала је Васиљевић и додала да је Вучић одмах звао руског и кинеског лидера.

Морао је да одлучи да ли ће кренути у ту политичку причу око набавке вакцина или ће ићи на спасавање живота, појаснила је његова саветница.

О афери „Маурицијус“

Саветница за медије председника Србије казала је да наводи медија о нелегалној вишемилионској имовини лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа нису нешто што се по први пут открива, и да то није афера уз помоћ које покушавају да се сакрију афере за које из ССП оптужују власт.

Васиљевић је у Јутарњем програму ТВ Прве изјавила да је о наводима о тајним рачунима и офшор компанијама бившег градоначелника Београда писао још портал КРИК, 2015. године.

„Ако кријете, значи да је новац нелегално стечен“, рекла је Васиљевић и додала да Ђилас није „морална громада“ када указује на учешће представника власти у афери „Јовањица“, за шта, како је навела, „нема ниједног доказа“.

„Нема ниједног доказа, нема ниједне фотографије осим оне са 50 бизнисмена (током посете пољопривредном добру Јовањица) који су се сами пријавили. Или узмите паре и идите тамо или немојте да држите предавања градјанима Србије како треба бити моралан“, рекла је Васиљевић.

Коментаришући писање медија да Вучић само о Ђиласу прича, Васиљевићева је рекла да то јесте незгодно али да нису у праву јер управо су новинари ти који о томе постављају питања.

„Ево, молим новинаре да више не постављају питања председнику о том човеку“, закључила је она.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Прва