Русија

СВАКА ЧАСТ! Путин: Ако је потребна помоћ специјалисти су спремни и Русија одмах креће!

Дмитриј Песков, портпарол руског председника, саопштио је да не зна да ли је председник Сирије Башар ал-Асад затражио помоћ због себе и супруге заражене вирусом корона, али је изразио уверење да ће председник Русије Владимир Путин одмах размотрити ствар ако је Асад затражио помоћ.

– Искрено, немам информације о томе како се поступа са председником и његовом супругом, такође не знам да ли је тражио било какву помоћ – рекао је Песков пред новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Али сигуран сам, као што знате да руски специјалисти имају велико искуство и стекли су велико искуство у лечењу од вируса и не сумњам да ће, уколико постоји било какав захтев, председник Путин то, наравно, размотрити одмах – додао је Песков.

Песков је такође изразио наду да је зараза код председника Асада и његове супруге вирусом корона блага и да ће стећи потребан имунитет.

У понедељак је сиријско председништво саопштило да су председник Башар ал-Асад и његова супруга заражени новим вирусом корона, објашњавајући да је њихово стање стабилно и да ће наставити свој посао током кућног карантина, који ће трајати две или три недеље.

Након што су осетили благе симптоме сличне онима код инфекције короном, председник Асад и госпођа Асма Ал-Асад спровели су ПЦР тест, а резултат је показао да су заражени вирусом, знајући да су доброг здравља и у стабилном стању и да ће наставити са радом током кућног карантина, који би трајао две или три недеље – писало је у саопштењу сиријског Председништва.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс