Србија

Сведок све открио! БИРАЛИ МЕСТО НА КОМ СУ ЗНАЛИ ДА НЕЋЕ ИМАТИ ОРУЖЈЕ: Испливали детаљи плана за ликвидацију Веље Невоље

Црногорско Специјално тужилаштво обезбедило је заштићеног сведока у поступку против криминалне групе Јанка Вукадиновића која је осумњичена да је планирала ликвидације Вељка Беливука званог Веља Невоља, његовог најближег сарадника Марка Миљковића и вође „кавачког клана“ Слободана Кашћелана.

Како сазнајемо, заштићени сведок изнео је на саслушању у тужилаштву своја сазнања о томе какав је план имао Вукадиновић. Према информацијама које поседујемо, он је првобитно требало да буде сведок сарадник у поступку који се води против њега и осталих осумњичених за планирање Беливуковог убиства, међутим након што је утврђено да му је угрожена безбедност, он је добио статус заштићеног сведока.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе црногорски медији, ликвидација Беливука и Миљковића планирана је у јануару током њихове посете Црној Гори где су ишли како би се састали са вођама „кавачког клана“ Слободаном Кашћеланом и Радојем Звицером. Планирано је да се на њих испали киша метака у тренутку када заврше са чекирањем на тиватском ародрому на повратку за Београд 21. јануара ове године.

Сведок сарадник рекао је да је криминална група знала да Беливук и Миљковић не могу да буду наоружани на аеродрому и да неће моћи да узврате ватру. Да је дошло до пуцњаве, црногорски истражитељи верују да би било и невиних жртава. Ко је требало да буде егзекутор јавности још није познато јер су полицајци приликом хапшења оружје пронашли код две особе.

Беливук и Миљковић су у јануару успели безбедно да се врате у Србију, али су две недеље након тога ухапшени у великој полицијској акцији. Тада је разбијена криминална група коју су они предводили, а која је осумњичена за бројне бруталне ликвидације. Најважнији докази који су до сад откривени су фотографије и снимци убистава мушкараца који су се већ готово годину дана водили као нестали у Београду.

Велика истрага против Беливуковог клана и даље је у току и полиција је ухапсила и саслушала и неке од високопозиционираних припадника МУП, али и челних људи ФК Партизан. У оквиру ове истраге ухапшен је и бивши заменик начелника Службе за борбу против организованог криминала Горан Папић. Он је саслушан, а након тога му је одређен притвор због сумње да је починио кривично дело трговина утицајем.

Папић је 15. априла прошле године, користећи свакој положај, посредовао да се не претреса блиндирани „ауди а8“ који припада Беливуку и Миљковићу, као и да им се то возило хитно врати. Да ситуација буде бизарнија управо је то возило Беливук користио како га полиција не би пратила и заустављала јер исти „ауди“ вози и директор полиције Владимир Ребић.

Након што су Беливук и Миљковић ухапшени полиција и тужилаштво кренули су са испитивањем свих оних за које се сумња да су били у контакту или некој врсти сарадње са њим. Тако је прво у полицију одведен Александар Кајмаковић звани Аца Босанац, познати београдски угоститељ, а потом председник ФСС Славиша Кокеза, бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић. Сви они су одговарали на околности познанства са Беливуком. Поред њих испитане су и две познате старлете Тијана Ајфон и Мими Оро, због сумње да су биле чести гости Веље Невоље у бунеру који је имао на стадиону у Хумској и да су „обављале поједине послове за њих“.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс