Свет

СВЕТ НА НОГАМА! Иран прети: Ударићемо у срце Америке! Напашћемо Вашингтон!

Иран прети могућим нападима на Форт Мекнер, америчку војну базу у Вашингтону, као и на заменика начелника генералштаба америчке војске Џозефа М. Мартина, јавља АП позивајући се на двојица високих обавештајних званичника.

Они наводе да је комуникација коју је Национална обавештајна агенција (НСА) пресрела у јануару, показала да иранска Револуционарна града разматра извођење „напада у стилу оног на разарач УС С Коул“, што се односи на самоубилачки напад из октобра 2000. када је мали брод пристао уз разарач америчке морнарице у луци Аден у Јемену и експлодирао, при чему је погинуло 17 америчких морнара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према наводима извора АП, обавештајни подаци такође су открили планове Ирана да убије генерала Џозефа М. Мартина и да се инфилтрира у војну базу у Вашингтону.

Генерал Мартин живи у бази Форт Мекнер, једној од најстаријих у Америци.

Те претње су разлог из којег је војска појачала безбедност око Форт Мекнера.

Комуникације које су пресрели амерички обавештајци вођене су између припадника елитне јединице Кудс иранске Револуционарне гарде, а разматране су се могуће војне опције из одмазде за убиство бившег лидера Кудса, генерала Касема Сулејманија у Багдаду у јануару 2020, наводе двојица званичника.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало.рс