Русија

Свет на ногама! САМО ОВАКО ЋЕМО ПОБЕДИТИ РУСИЈУ! Украјински генерал има невероватан план, открио шта је потребно за пораз Москве

БИВШИ шеф украјинског генералштаба Виктор Муженко, у разговору за Факти, рекао је шта је потребно да Украјина порази Русију у случају рата, преноси РИА Новости.

Генерал Муженко је рекао да је пораз Русије могућ у случају да Украјина има “јаког савезника”. Он је потом нагласио да се према његовом мишљењу тренутно води отворени рат између Москве и Кијева, чији циљ треба да буде обнова граница Украјине од пре 2014. године.

– Потребан нам је снажан и лојалан савезник који ће подржати Украјину. Само тако нам је осигурана победа у овом рату – рекао је Муженко, не прецизирајући коју државу види као савезника.

Виктор Муженко је унапређен у чин генерала 2015. године указом тадашњег председника Петра Порошенка. Био је главнокомандујући украјинских снага у рату са Доњецком и Луганском Народном Републиком.

Ослобођен је дужности 2019. године, када је почео да пише мемоаре о сукобима на истоку Украјине. Исте године је враћен у службу као генерал у резерви.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс