Свет

СВЕТ НА НОГАМА! Сви ратови са Русијом су завршени и више их неће бити – Америка може да распусти НАТО – ОПАСНА ПУТИНОВА ПОРУКА

Русија је, усвајајући нову националну одбрамбену стратегију, задала разорни геополитички ударац Сједињеним Државама, што је довело у питање постојање војног НАТО савеза.

До овог закључка дошао је познати израелски војно-политички стручњак, бивши шеф тајне службе Натив, Јаков Кедми, коментаришући ситуацију у међународној арени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је открио сјајан потез руског председника Владимира Путина, који је заправо оборио Вашингтон на колена.

Јаков Кедми је, пре свега, подсетио да је 2019. године председник Русије Владимир Путин у својој поруци Федералној скупштини изразио принцип нове стратегије за националну одбрану Русије.

Дакле, на основу документа, оружане снаге земље напашће не само на непријатељску територију, одакле су ракете испаљене, већ и на непријатељске центре одакле је дато наређење за извршење напада.

Према речима војног стручњака, таква формула коју је усвојила Москва неће дозволити агресору да избегне одговорност за своје поступке.

Стручњак је скренуо пажњу на чињеницу да Москва савршено добро разуме да ће Сједињене Државе започети војни сукоб са Русијом преко треће земље.

Дакле, у војне провокације Вашингтона биће укључене и земље источне Европе, које се заправо покоравају наредбама америчких власти.

„Русија је цео војни дијалог са Сједињеним Државама преточила у једноставну формулу: без обзира где и шта започиње, Вашингтон ће бити одговоран. Односно, прве испаљене ракете уништиће америчку територију“, рекао је војни стручњак.

Према речима војног стручњака, нова стратегија националне одбране Русије доводи у сумњу целисходност постојања војног НАТО савеза.

Тако Сједињене Државе више неће моћи да се крију иза Северноатлантске алијансе, спроводећи своје стратешке планове. Вашингтону је преостало само да распусти НАТО, јер је организација престала да испуњава своје директне одговорности и функције.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs