Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГАМА! Федерер донео одлуку: „НЕМАМ ДРУГОГ ИЗБОРА…“

Испао је у Дохи.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер је одустао од такмичења у Дубаију, а сад открио да има друге планове.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Некада први рекет света ће наредних неколико недеља наставити да тренира, а како ствари стоје, решио је да све карте баци на освајање Вимблдона.

Швајцарац је помало изненађујуће најавио да ће највероватније играти и на неким турнирима у сезони на шљаци, очигледно како би имао што већи број мечева у ногама до краја јуна, када стартује Грен слем у Лондону.

– Оно што је пре те сезоне на трави јесте сезона турнира на шљаци. Немам другог избора осим да играм на шљаци, тако мора да буде ако желим да играм. Шљака за мене може да буде и добра и лоша. Знаћу како је само после тренинга, мада не мислим да ће играње на најспоријој подлози бити лоше по мене. Свакако ћу играти мало и на шљаци – поручио је Федерер.

После пораза у четвртфиналу у Дохи од Николоза Басилашвилија, каже да остаје још много рада на томе да буде спреман до Вимблдона.

– Нисам сто одсто још, осећам, то је видљиво свима. Постепено дижем форму, ово је био само један корак у том смеру. Морам да признам да сам помало и очекивао да ће бити овако. Осећам и да ме боли мишић рамена. То нисам очекивао, али све то долази са притиском. Ово је ипак, све у свему, позитиван повратак за мене – закључио је Роџер Федерер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com