СРБИЈА ЈАВЉА

Трагична смрт! СОЊА (38) и ЕРВИН (46) СЛЕТЕЛИ У ПРОВАЛИЈУ ДУБОКУ 15 МЕТАРА!

На интервенцију су позвани и ватрогасци који су сатима покушавали да тела извуку из провалије.

Соња А. (38) и Ервин К. (46) мотоциклом су излетели са пута и ударили у металну ограду и срушили се низ падину. Умрли су на лицу места …

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не могу вам описати колико смо сви тужни и узнемирени, не само зато што је то моја сестра, већ и зато што су обоје били диван, изузетно заљубљен и складан пар, одлично су се слагали и волели једни друге и заиста уживали у животу заједно – рекао је Соњин брата Саша.

Ервин К. (46) и Соња А. (38) возили су се у недељу на мотоциклу. Око 16 сати из правца Возилића према Ријеци у благом завоју, између Пломина и Загорја, Ервин је због неприлагођене брзине пре скретања изгубио контролу и они су излетели са пута и ударили у заштитну металну ограду, а затим се срушили низ падину дубок око 15 метара. Призор који је дочекао полицајце и заменика жупанијског државног тужиоца из Пуле, који је с њима водио увиђај, био је стравичан. На интервенцију су позвани и ватрогасци који су сатима покушавали да тела извуку из провалије.

– Лабински ватрогасци интервенисали су на месту догађаја и извукли преминулог возача и сувозача. Тела преминулих превезена су на обдукцију на Одељење патологије пулске болнице – рекла је истарска полиција. Лабинска Хитна помоћ стигла је на место несреће за осам минута.

– Наш тим је уз помоћ ватрогасаца сишао у провалију повређенима, али када смо сишли схватили смо да, нажалост, није било потребе за реанимацијом јер су оштећени задобили повреде неспојиве са животом – рекао је директор Завод за хитну медицину Истарске жупаније. Ожалошћени брат погинулог возача позвао нас је у великој тузи.

– Они су само живели пуним плућима и сваки слободан тренутак проводили заједно. И да, волели су да возе мотоцикл, али Ервин је био леп, изузетно паметан, вредан човек и одговоран возач, али догађају се незгоде – рекао нам је Саша. Додаје да је преминули Ервин радио као морнар, али откако је започела пандемија вируса корона, није се вратио на брод јер је желео да проведе што више времена са својом вољеном драгом. Соња је до прије двије године радила као менаџер у малопродајном ланцу, а потом у ријечкој водоинсталатерској фирми. Иза себе је оставила ожалошћену двадесетогодишњу ћерку из претходног брака.

Преминули Ервин није имао деце, али преживели су га ожалошћени старији родитељи и полубрат. Сахрана преминулог пара одржаће се заједно, истог дана и на истом ријечком гробљу. Истарска полиција упозорава да су током викенда смртно страдале две особе на мотоциклу, док су двојица мотоциклиста лакше повређена. Како би се смањиле повреде возача мотоцикала и мопеда, Истарска полицијска управа саветује возаче других возила да обрате пажњу на њих јер су често невидљиви или уочени врло касно.

Полиција саветује возаче мопеда и мотоцикала да воде рачуна о њиховој безбедности. Такође је пожељно кретати се прописаном брзином и прилагодити брзину условима пута.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/24сата.хр