Србија

ТРЕСЕ СЕ СРБИЈА! ДОЈЧЕ БАНКА ДЕМАНТОВАЛА ВУЧИЋА И СНС: Немамо ниједан рачун на Маурицијусу од 2018 године

Крајем 2018. године Дојче банка је вратила своју лиценцу за рад на Маурицијусу и од тада не води ниједан рачун за клијенте у овој земљи, потврдила је за Н1 Дојче банка у Франкфурту.

Према одговорима који су редакцији Н1 достављени из седишта Дојче банке у Франкфурту, у децембру 2020. године није могло да буде трансакција по рачунима клијената у њеној банци на Маурицијусу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Из правних разлога Дојче банка не може да коментарише ниједан потенцијални или постојећи однос са клијентом. На крају 2018. године Дојче банка је вратила своју дозволу за рад на Маурицијусу и од тада се у тој земљи не води ниједан рачун за клијенте”, рекао је за Н1 портпарол Дојче банке.

Подсетимо, Вечерње новости јуче су објавиле документацију на основу које се тврди да председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас, на рачуну Дојче банке на Маурицијусу има 5,7 милона евра. Извод је, према наводима из приложених докумената, датиран на 12. децембар 2020. године.

Ђилас је на данашњој конференцији за новинаре најавио подношење кривичних пријава због, како је истакао – фалсификовања докумената са циљем да се обмане јавност.

Извор: Н1