Србија

ТРИ НАЈЈАЧЕ РЕПЛИКЕ У 1. ЕПИЗОДИ СЕРИЈЕ „ПОРОДИЦА“: Гледаоци брује о оном што је Мира рекла Слоби

Вечерас је почела са емитовањем на РТС-у серија „Породица“ која прарти последњих 48 сати заједничког живота, пре хапшења, породице бившег председника Србије, Слободана Милошевића. А ово су три најаче реплике из прве епизоде серије.

1) … Да их погазимо тенковима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако би нам се у појединим деловима прве епизоде и могло отети да Слободана Милошевића (Борис Исаковић) и Миру Милошевић (Мирјана Карановић) посматрамо пре свега секроз њихову приврженост и изузетно емотиван медјусобни однос, ова реплика нас јасно подсећа о каквим особама се заиста радило.

У серији је приказано како је, након што су телевизије пренеле вест да је Слободан Милошевић (Борис Исаковић) ухапшен, Мира Марковић (Мирјана Карановић) у паници у вили “Мир”.

– Требало је тенкове да изведемо као 9. марта и да их све погазимо – каже Мира Марковић Слободану Милошевићу у серији „Породица.

2) Нисам обавештен!

Чувена изјава тадашњег председника СР Југославије Војислава Коштунице, због које га и дан-данас исмевају. У серији је убачена у дијалог између Коштунице и премијера Зорана Ђинђића.

Коштуница Дјиндјићу: Шта то радите, шта се дешава?!

Дјиндјић: Послали смо ти све депеше, сва обавештења!

Коштуница: НИшта нисам добио… Нисам обавештен!

3) Убиће нас на Теразијама!

Иако верују да је народ масовно и даље на њиховој страни, ова реплика показује да је Мира Марковић у то време била свесна токсичног наследја власти Слободана Милошевића. Линча, срећом, ипак није било.

У серији реплику изговара Мирјана Карановић која, као Мира Марковић, с проласком времена те ноћи све више упада у панику.

– Убиће нас на Теразијама! – каже Мира Марковић Слободану Милошевићу.

Извор: Блиц