Србија

Ударна вест! КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА ДАНАС: Разматра се ПООШТРАВАЊЕ мера, чека се КОНАЧНА ОДЛУКА! Ево шта можемо да очекујемо!

Кризни штаб за борбу против коронавируса заседа данас у 15 сати, одмах након најновијих података о броју новозаражених.

Чланови Кризног штаба ће одлучивати да ли ће бити додатног пооштравања мера. Иако је протеклог викенда на снази била забрана рада после 14 часова за кафиће, кафане, ресторане и друге угоститељске објекте, као и тржне центре, Комунална милиција је имала пуне руке посла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, растурено је неколико корона журки, а једна је чак откривена у недељу ујутру на Дорћолу у Београду.

Подсетимо, медицински део Кризног штаба био је за потпуно затварање на пет дана, али је направљен компромис на седници у петак.

Иначе, доктор Радмило Јанковић истиче да је „апсолутно један једини начин да се прекине зачарани круг и смањи раст броја новозаражених строги „локдаун“.

– Мора се све закључати на две-три недеље, уз наставак вакцинације истим темпом, иначе све што смо до сада урадили пада у воду. Доста људи нам је у интензивној нези, на респираторима и доста их умире после прве дозе вакцине јер уопште не поштују мере. А неће да чују да се имунитет не ствара чим приме вакцину, већ много касније – каже у интервјуу за Курир доктор Радмило Јанковић, заменик директора Универзитетског клиничког центра Ниш и директор Клинике за анестезију и интензивну терапију УКЦ Ниш.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс