Србија

УДАРНА ВЕСТ! Медији преносе: Заказана седница Кризног штаба! Чека нас затварање?

Београд — Нова, опет драматична седница, Кризног штаба према писању медија, заказана је за петак у 11 часова, потврђено је за Б92.нет.

Иако је била најављена за уторак, она се није догодила, а после је било речено да ће се одржати у среду или четвртак, па четвртак или петак и сад, према најновијим подацима – биће у петак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако нико званично није рекао зашто се два супротстављена табора нису срела у уторак, постало је очигледно да договора међу њима нема јер медицински део тог штаба тражи затвранаје свега осим продавница, апотека и бензинских пумпи и то на најмање седам дана.

Други, немедицински томе се противи. Ипак, пред нама је викенд, а тада ће сигурно неке морати да буду донесене најавила је премијерка Србије Ана Брнабић, која је изразила љутњу након што су у Комбанк дворани организована два концерта.

Лекари данима већ говоре да је ситуација алармантна и да су ковид болнице на измаку капацитета.

Дакле, неке мере ће морати да буду пооштрене, то је извесно, али још увек није познато које тачно. Помиње се и компромисно решење -а то је поновно затварање само за викенд, као што је то био случај претходног викенда. Ипак, према броју новозаражених, то није дало резултате јер псе свакодневно бројеви повећавају па се сада поставља питање да ли је компромис уопште и могућ?

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92