Србија

УДАРНА ВЕСТ! Мере ступиле на снагу – закључавање до понедељка

Нове мере које је Влада усвојила по препоруци Кризног штаба ступиле су на снагу у петак у 21 сат.

Од петка до понедељка у 6 ујутро све у Србији ће бити затврорено, осим објеката везаних за прехрану, апотека и бензинских пумпи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овом одлуком у 21 час затворени су сви угоститељски објекти, козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, спортски објекти, као и све продавнице сем продавница прехрамбених делатности.

Ограничење се, дакле, не односи на апотеке, ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације.Моћи ће да раде трговински објекти у којима се врши продаја прехрамбених производа, самостални малопродајни објекти у којима се куповина обавља без уласка у објекат – киосци и трафике, прецизира се у саопштењу.

Како је најављено, свој рад настављају бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива.

Поред тога дозвољен је рад и објектима и радњама у којима се пружају услуге које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца, кројачких радњи.

Ресторани и барови у оквиру хотелских и других категоризованих смештаја радиће искључиво за госте који имају пријављен боравак у том хотелу.

Надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера током викенда.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић додао је данас након завршене седнице Крозног штаба да ће детаљније мере, које се односе на све што би требало да се примењују од понедељка, додатно и детаљно бити саопштене у недељу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92