Србија

УДАРНА ВЕСТ! Нова одлука ступила на снагу јутрос у 06:00! Ево шта треба да знате!

Београд — Нова одлука Владе Србије донета на предлог Кризног штаба, ступила на снагу јутрос у 06.00 часова.

Од данас у 6.00 остају затворени једино угоститељски објекти – кафићи, ресторани, ноћни клубови и барови, као и тржни центри.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви објекти продаје хране и установе културе (биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке) могу да раде до 21 час, сви остали објекти до 20 часова, уз поштовање одређених услова.

Како је саопштнео из Владе Србије, сви објекти који буду отворени морају обезбедити поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу, а изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично где мора бити обезбедјено шеснаест квадратних метара по особи.

Влада Србије истиче да ће од данас ујутру бити појачан инспекцијски надзор поштовања управо ове мере – поштовања дозвољеног простора по особи унутар објекта, као и постојања ковид редара у датом објекту.

Угоститељским објектима дозвољена је шалтерска продаја хране и пића 24 сата дневно. Хотелски ресторани и кафеи могу до 21 сат услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком.

У саопштењу се истиче да Влада и овим путем још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/ Танјуг